Back to the 70’s met behang!

De jaren 70 zijn weer terug. Patronen in behang zijn weer helemaal in en ook felle kleuren mogen gezien worden. Kreten als vintage en retro zijn helemaal van deze tijd. Mooi om te zien hoe bepaalde stijlen uit het verleden iedere keer weer terugkeren in een modern jasje.

Behang met patronen

Herinner je je nog de kleurcombinaties oranje, geel en bruin. Behang, tapijten, je kon het zo gek niet bedenken en patronen met die kleuren vierden hoogtij. Ook nu zien we die opvallende patronen weer terug met ronde vormen zoals cirkels. Ronde vormen hebben een zachte, positieve en optimistische uitstraling. Zo is ook de polkadot weer terug van weggeweest.

Ronde vormen doen het vaak goed in een rechthoekige kamer. Dit contrast geeft een positieve onderbreking in je kamer. Al die tegenstellingen in vormen zorgen ervoor dat je een spannend totaalplaatje krijgt. Zo dragen ook de patronen in je behang hun steentje hieraan bij.
De retro look doet oude tijden weer herleven. We zien vele typische retro patronen terugkomen in behang met zelfs patronen van bekende kunstenaars zoals Escher.

Natuurlijk elementen

Dankzij de technologische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden tegenwoordig ongekend wat betreft het nabootsen van natuurlijke structuren. Of je nou een houten wand wilt, of iets van steen of marmer, het is allemaal mogelijk met behang. En je moet van goeden huize komen om te zien dat het niet echt is. En het gaat nog verder. Leer op je muur is ook heel mooi. En dat kan zowel behang zijn als ook echt leer. Meestal zie je wel dat dit toegepast wordt op één muur. Net als met de ronde vormen is ook hier het doel om door de contrasten in materialen het geheel een spannend uiterlijk te geven.

Kleur

Kleur is altijd een gevoelig onderwerp. Het is vaak toch afhankelijk van de fabrikant welke kleur(en) volgens hen de trend zijn. Gelukkig zien we ook regelmatig overeenkomsten. 2 kleuren vallen in het bijzonder op. Aan de ene kant zien we dat blauw erg in opkomst is. Niet alleen in het interieur maar ook in de mode en in accessoires. Blauw wordt ook in zoveel diverse stijlen gebruikt dat je in elke collectie wel één of meerdere varianten in blauw zult vinden. Aan de andere kant zien we ook steeds meer groen. Blauw en groen liggen natuurlijk dicht tegen elkaar aan en groen, en dan vooral de wat donkere varianten zoals olijfgroen, voelen direct warm en knus aan.

Er is dus heel veel mogelijk en het is vooral goed om te weten dat opvallende patronen en kleuren helemaal in zijn. Ga eens naar je behangspeciaalzaak en blader eens door de vele boeken met stalen. Dat geeft een hoop inspiratie en wie weet kom je jouw perfecte behang tegen.