Binnenverf; kies voor kleur en kwaliteit

Nu de zomer voorbij is brengen we onze dagen weer meer binnenshuis door. We gaan het binnen gezelliger maken en misschien ben je toe aan een nieuwe look of is het nodig om de muren te voorzien van een frisse verflaag.

Houtwerk

Bij het schilderen van houtwerk heb je een goede voorbereiding nodig. Het beste resultaat krijg je als je eerst de oude verflaag verwijdert. Scheuren en beschadigingen repareer je met een houtvuller en voor je gaat schilderen moet je de ondergrond goed reinigen met een speciale verfreiniger. Plak de randen af met schilderstape. Op blank hout breng je eerst een laag grondverf aan. Dit kun je in elke gewenste kleur laten mengen. Nadat deze laag droog is schuur je het licht op en zorg dat je alle schuurstof weer weghaalt voordat je de tweede laag grondverf aanbrengt. Voordat je de lak gaat aanbrengen weer licht opschuren. Voor de gezondheid is het beter om binnen een acrylverf op waterbasis te gebruiken en gebruik speciale acrylkwasten en -rollers. Voor een maximale dekking breng je minstens twee lagen verf aan. Laat het tussentijds goed drogen en schuur het licht op.

Binnenmuren

Ook bij het schilderen van je muren zorg je eerst voor een goede voorbereiding. Plak randen en kozijnen af met schilderstape en dek de vloer af. Maak de muur stof- en vetvrij en oneffenheden vul je op met muurvuller. Bij een zuigende ondergrond moet je eerst een voorstrijkmiddel aanbrengen voor een goede hechting. Breng de muurverf eerst aan langs de afgeplakte randen met een kwast of kleine roller. Vervolgens gebruik je een vachtroller voor de grote vlakken. Verdeel de wand in denkbeeldige kleinere vlakken en werk deze één voor één af, van boven naar beneden en van links naar rechts. Het is het best om te schilderen bij daglicht, dan zie beter als je plekken vergeten bent. Verwijder de schilderstape als de verf nog nat is en verwijder spatjes met een vochtige doek. Als de verf nog nat is kun je kleurverschil zien. Dit verdwijnt als de verf helemaal droog is.

Kleuradvies

Er is een ruime keuze in kleuren en verfsoorten. Het liefst kies je een goede kwaliteit die tegen een stootje kan. De beste kwaliteit verf vind je bij de verfspeciaalzaak. Hier vind je tevens een uitgebreid kleurenpallet in prachtige tijdloze kleuren. Wij kunnen bij je langs komen voor een kleuradvies in jouw interieur. Desgewenst kun je de verfklus ook door ons laten uitvoeren.