Buitenverf nodig? Kies dan voor kwaliteit.

Ondanks het wat wisselvallige weer, is deze periode nog steeds het meest favoriet om het buitenwerk weer eens wat op te knappen. Bij de keuze van buitenverf is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De overwegingen hierbij zijn duidelijk anders zijn dan voor binnenverf. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Beschermlaag

Eigenlijk de belangrijkste reden om buitenverf toe te passen, is om de diverse materialen zoals hout, steen en staal te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Er is dus een duidelijke functionele noodzaak om dit te doen. Dit in tegenstelling tot verf voor binnen. Daar zien we vaak dat de reden meer te maken heeft met de wens om het interieur anders in te richten en dus ook een nieuw kleurtje te geven. Vandaar dat kwaliteit bij buitenverf nog belangrijker is. Buitenschilderwerk is vaak een ingrijpende klus met schuurwerk, grondverf en een laklaag, en vaak meerdere lagen van elk. Dan wil je ook met goede materialen werken zodat je zeker weet dat je heel wat jaren vooruit kunt voordat je dit weer moet doen.

Kleurechtheid

Een ander belangrijk kwaliteitsaspect heeft te maken met de kleurechtheid. Een kwaliteitsverf maakt gebruik van originele kleurstoffen van een hoge kwaliteit. Daarmee is de kleurechtheid gegarandeerd, ook na jaren van blootstelling aan weer en wind. Binnenverf moet uiteraard ook een goede kleurechtheid hebben, maar staat niet bloot aan dezelfde soms extreme weersomstandigheden. Het zou toch vervelend zijn als de verflaag nog steeds voldoende is, maar je toch het buitenwerk opnieuw moet doen omdat de kleur verdoft en vervaagt. Een reden te meer om voor buitenverf echt voor kwaliteit te kiezen. Hier geldt duidelijk; goedkoop is duurkoop!

Tijdloze en vergrijsde tinten

Ook de keuze van kleur voor het buitenschilderwerk wordt bepaald door andere redenen dan voor binnen. Doorgaans luidt het advies om voor tijdloze en vergrijsde tinten te kiezen. De buitenkant van je huis verander je niet zo snel qua look en meestal kiezen we kleuren die ook goed passen in de omgeving en ons klimaat. Voor gevels wordt meestal een neutrale kleur gekozen. Voor ramen en deuren zien we vandaag steeds meer de wat donkere kleuren naar voren komen. Ter illustratie; met lichtere ramen trek je een gevel open, terwijl je met donkere raamkaders een rustiger effect creëert. En om nu toch een frisse look te behouden, kun je heel goed werken met accenten door onder andere de voordeur, het tuinhuis of de tuinmuur een mooie kleur te geven. Let wel op; ook deze kleur moet tijdloos en wat vergrijsd zijn maar hij mag wel afsteken.

Vakman of zelf doen

Tot slot; laat het buitenschilderwerk doen door een vakman of doe het zelf met onze kwaliteitsverven. Al dat schuurwerk en die lagen grondverf en lak zijn best ingewikkeld en moeten zorgvuldig uitgevoerd worden. Je ziet meteen aan een kozijn of dat door een vakman is geschilderd of door een amateur. De buitenkant van je huis is toch ook je visitekaartje dus mooi schilderwerk draagt absoluut bij aan de uitstraling van je huis. En, niet onbelangrijk, dan weet je ook zeker dat die kwaliteitsverf op de juiste manier is toegepast. Het zou toch zonde zijn als je die goede verf koopt en het vervolgens laat verprutsen door het slecht toe te passen.

Kies dus voor kwaliteit bij de keuze van buitenverf, dat garandeert dat je voor heel wat jaren trots mag zijn op het buitenaanzicht van je huis. Wij hebben de kwaliteitsverven voor u op voorraad, en kunnen deze direct mengen in elke kleur. Hierbij hoort natuurlijk een  professioneel advies. Dat krijgt u bij ons gratis van één van onze meesterschilders.

Geen zin of tijd om de klus zelf te doen? Laat het dan uitvoeren door één van onze vakschilders.