Buitenverf tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

Het is bijna niet voor te stellen. Dat verf binnen het 10 jaar uithoudt, dat verwacht je wel. Maar buitenverf die 10 jaar lang mooi blijft uitzien, dat is toch bijna niet voor te stellen. Toch is het waar. Lees snel verder hoe dit kan.

Kwaliteitsmerken

Dit is natuurlijk niet voor elke buitenverf weggelegd. We hebben het hier wel over de echte kwaliteitsverf. De bekendste zijn de Sigma S2U Allure Gloss en de Sikkens Rubol SB Plus. Sigma en Sikkens zijn natuurlijk bekende merken in de verfwereld. Maar ook zij hebben verf van verschillende kwaliteitsniveaus en deze twee horen absoluut in de top. Beide gebruiken Alkhydhars als basisingrediënt maar voegen daar dan hun eigen technologieën aan toe om tot deze ongekende prestaties te komen.

Kenmerken

Wat mag je zoal verwachten van zo’n kwalitatief hoogwaardige verf. We zetten de belangrijkste kenmerken even op een rijtje:

  • Zeer duurzaam; de onderhoudscyclus varieert van 7-10 jaar afhankelijk van ondergrond, toepassing en weersomstandigheden. Zelfs in kustgebieden weerstaat deze verf zijn mannetje.
  • Kras- en slijtvast.
  • Uitstekende glans- en kleurbehoud; je hebt jarenlang plezier van een goed verzorgde buitenkant van je huis. Kleuren blijven mooi en de glans blijft zeer lang behouden.

Verwerking

Zo’n mooi product zal vast wel moeilijk te verwerken zijn denk je dan. Ook hier is aan gedacht en alles aan gedaan om je het leven makkelijk te maken. Tegelijkertijd is het natuurlijk belangrijk om voor het schilderen een degelijk advies in te winnen. De speciaalzaak weet precies welke materialen en producten nodig  zijn om tot het beste resultaat te komen. Het zou zonde zijn om hier een vergissing te maken.

  • Kan toegepast worden het gehele jaar door. Deze verf is verwerkbaar bij temperaturen tussen 0˚C – 30˚C en bij relatieve luchtvochtigheden tot wel 90%. Het maakt dus eigenlijk niet uit welke dag van het jaar het is, elke dag zou je deze verf kunnen verwerken (mits het niet regent, sneeuwt of stormt).
  • Het klinkt raar maar deze verven hebben ook een uitstekende vloeiing. Dat betekent dat dit een wat vettere verf is die een mooier en meer streeploos resultaat geeft.

Tot slot; niets ten nadele van al die andere buitenverven. Natuurlijk zijn er nog vele andere goede buitenverven. Zoals voor vele producten geldt, heb je altijd wel een soort van goed-beter-best classificatie. En in dit geval wilde we het alleen over de beste hebben. Als het dan toch zover is dat alles buiten opnieuw geverfd moet worden, en je wilt er voor heel lang vanaf zijn maar wel volop genieten van een zeer mooi resultaat; in dat geval moet je voor dit soort producten kiezen. Uiteraard betaal je daar ietsje meer voor maar dat verdien je terug dankzij de lange levensduur.