De verfkleur van het jaar 2018: Heart Wood

Jaarlijks wordt internationaal onderzoek gedaan naar sociale, economische en designtrends die het komende jaarinvloed hebben op de kleur- en interieurkeuzes van mensen over de hele wereld. Elk jaar wordt bij Flexa op basis van dit onderzoek de Kleur van het Jaar vastgesteld door een internationaal team van specialisten. Voor 2018 is dit de kleur Heart Wood.   

Heart Wood is een mooie, warme en vergrijsde kleur roze en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Het geeft een warme toon aan zachte natureltinten en het past ook mooi naast een groen- of blauwtint.

 

Hierbij geven we drie inspirerende ideeën voor het gebruik van deze kleur in de woonkamer.

 

Gecombineerd met aardetinten krijgt je woonkamer een warme uitstraling en een intieme sfeer. Dit past goed in een interieur met natuurlijke materialen.

 

 

 

 

 

 

 

Door contrasterende tinten te gebruiken creëer je een ruimtelijk gevoel en lijkt de kamer groter. De kamer krijgt een levendige, energieke uitstraling.

 

 

 

 

 

 

Door het warme Heart Wood te combineren met koele blauwtinten krijgt de woonkamer een frisse en knusse uitstraling. Dit geeft een relaxte sfeer in de woonkamer.

 

 

 

 

Wil je zien hoe de kleur zal staan op jouw muur? Download de gratis Flexa Visualizer App waarmee je de kleuren kunt testen in je eigen woonkamer. Ook kun je bij ons een kleurentester halen om de kleur thuis op je muur te testen. Naast de woonkamer is deze kleur ook geschikt voor andere ruimtes in je huis, zoals de keuken of slaapkamer. En ook oud meubilair kun je er mee opknappen. De kleur is te mengen met verschillende soorten muurverven en lakken in verschillende glansgraden. Breng een bezoek aan onze winkel, wij voorzien je van het juiste advies en mengen de verf voor je in de juiste kleur.