Een vloerkleed zorgt voor warmte en comfort in de kille wintermaanden

Met de wintermaanden voor de deur wil je graag extra warmte en comfort binnenshuis. Een vloerkleed is hiervoor een perfecte oplossing. Het is fijner om met je voeten op een warm kleed te zitten dan op een kille vloer. Kinderen vinden het fijn om op een vloerkleed te spelen. En niet alleen in de woonkamer, ook in de slaap- of badkamer is een vloerkleed comfortabel. Voor extra comfort kun je kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Een vloerkleed zorgt niet alleen voor extra warmte. Het zorgt voor meer geluiddemping waardoor de ruimte minder hol klinkt.

Decoratief

Een vloerkleed is niet alleen functioneel maar ook decoratief. In tegenstelling tot vroeger is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het interieur en met het grote aanbod en diversiteit in vloerkleden wordt ingespeeld op elke trend. Een vloerkleed mag gezien worden en geeft de ‘finishing touch’ aan je interieur. Kies je een vloerkleed met print of ga je voor een effen vloerkleed? Kijk goed wat het beste in de ruimte past en kijk daarbij ook naar de muren in die ruimte. Heb je één of meerdere muren met een dessin of hangt er een druk schilderij aan de muur? Kies dan altijd een effen vloerkleed. Bij rustige muren of een lichte ruimte kun je juist kiezen voor een vloerkleed met print als blikvanger.

Spelen met ruimte

Als je veel losse meubels hebt en je legt er een vloerkleed onder, dan ontstaat er één geheel en lijkt je woonkamer groter. Leg je een kleiner kleed voor je bankstel, dan maak je de ruimte juist intiemer. Ook de eethoek of werkruimte geef je een hele andere look met een vloerkleed. Houd er rekening mee dat het kleed minimaal zestig centimeter onder de eettafel uitsteekt. Dan kun je nog goed met je eetstoel schuiven, zonder dat het kleed achter de poten blijft haken. Wil je het vloerkleed onder de eettafel goed zien, kies dan voor stoelen met ‘open’ poten.

Er is een ruime variatie aan stijlen, kleuren en materialen en daarom kan het kiezen van het juiste vloerkleed best lastig zijn. Voor hulp bij je keuze en voor het juiste advies ben je welkom in onze winkel.