Geef je woning een warme en unieke uitstraling met krijt- of kalkverf

De meeste mensen kennen krijtverf om meubels mee te pimpen. Terwijl het juist een hele mooie verf is om je woning een unieke uitstraling te geven.

Krijtverf voor een warme, landelijke sfeer

Krijtverf is een zeer praktische en milieuvriendelijke verf met een mat en fluweelachtig uiterlijk. Het geeft niet af, is zeer goed dekkend en eenvoudig in onderhoud. De kleuren zijn door de natuurlijke pigmenten zeer vol en intens. Het aanbrengen van krijtverf is zeer eenvoudig en op veel soorten ondergronden mogelijk, zoals pleisterwerk muren, behang, bakstenen muren, houten panelen en latex. Bovendien is het reukarm. Krijtverf geeft een warme, landelijke sfeer en combineert heel mooi met natuurlijke materialen, zoals natuursteen en hout. Omdat het in nagenoeg elke gewenste kleur gemengd kan worden, past het bij elk interieur en iedere stijl.

Voor een authentiek effect breng je de onverdunde verf aan met een platte kwast of kalkkwast. De kwaststrepen blijven zichtbaar wat een bijzondere afwerking geeft. Wil je liever een egaal effect, breng dan de krijtverf aan met een roller.

Kalkverf voor een ruwere uitstraling

Krijtverf wordt vaak verward met kalkverf. Het zijn echter twee verschillende soorten verf. Krijtverf is egaal van kleur en fluweel van uitstraling. Kalkverf is ruwer, genuanceerd en daarmee niet egaal in uitstraling. Na het aanbrengen zie je meer kleurnuances, wat een nog authentiekere uitstraling geeft dan krijtverf. Je muren worden met de tijd mooier en mooier. Kalkverf werd al ver voor het jaar nul gebruikt en is één van de oudste en meest traditionele verfsoorten. Het is een 100% minerale en ecologische verf met natuurlijke pigmenten. En daarmee een milieuvriendelijke verfsoort. Het is net als krijtverf geschikt voor elke woonruimte. Het is echter niet afwasbaar en water kan vlekken veroorzaken. Om de verflaag te beschermen is een speciale vernis verkrijgbaar. Deze is goed af te nemen en doet geen afbreuk aan het unieke effect van de kalkverf. Deze verf is in vele kleuren verkrijgbaar.

Zowel krijt- als kalkverf is aan te brengen door middel van verschillende verftechnieken. Kom langs in onze winkel en wij adviseren je graag over de diverse toepassingen en mogelijkheden.