Gordijnen geven warmte en sfeer

Het is herfst en voordat je het weet wordt het weer koud en guur. Het is nu de tijd om het in huis weer lekker knus en gezellig te maken. Gordijnen geven letterlijk en figuurlijk meer warmte in huis en een goede keus om je huis mee aan te kleden.

Er wordt vaak gezegd dat gordijnen een isolerende werking hebben. Dat is inderdaad waar maar dat geldt niet voor alle gordijnen. Het is afhankelijk van het type materiaal en uitvoering of en in hoeverre je gordijn meehelpt om de warmte in huis te houden.

Als je echt effect voor de warmte wil hebben, kies dan voor een dikke stof, bijvoorbeeld velours. Het is nog beter is als de gordijnen gevoerd zijn. Maar niet alleen de stof is belangrijk maar ook hoe de gordijnen hangen. Er moeten zo min mogelijk kieren zijn waardoor koude lucht bij de ramen het huis in kan komen. Dus gordijnen van plafond tot vloer zijn het beste en liefst ook nog tot tegen de zijmuur. En let op: hang je gordijnen absoluut niet voor de verwarming want dan blijft de warmte achter het gordijn hangen en werkt de isolatie andersom.

Kleur in je interieur

Gordijnen geven natuurlijk veel sfeer. En dankzij de meest recente trends op het gebied van kleur in het interieur wordt dat effect nog meer versterkt. We zien namelijk weer meer diepere en warme kleuren in het interieur komen, zoals bruin of terracotta. Daarmee komen ook donkere kleuren weer terug zoals donker/warm rood, donkergroen en ook grijsblauw. En we zien die warmte ook terugkomen in de materialen. Het gordijn mag weer gezien worden en mag gerust van rijke materialen gemaakt zijn waarmee ze luxe en warmte uitstralen. Tenslotte zien we dat die luxere stoffen ook meer en meer voorzien zijn van grafische prints.

Kortom, het gordijn mag weer gezien worden. En ja, het mag ook weer functioneel zijn zodat je huis in de winter lekker knus en warm aanvoelt en het gewoon fijn vertoeven is thuis. Kom eens langs in onze speciaalzaak en laat je inspireren wat er aan keus is op het gebied van gordijnen vandaag de dag. Er zit vast en zeker iets bij dat precies bij jou past.