Het tapijt is terug in de slaapkamer

Jarenlang hebben we gezien dat laminaat de plaats heeft ingenomen van vloerbedekking in de slaapkamer. Laminaat heeft een “schoon” imago, is slijtvast en is makkelijk in onderhoud. Echter de slaapkamer is in ontwikkeling en wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan alleen maar slapen. Het wordt een soort 2de woonkamer maar dan wel één waar we vooral comfort en gemak zoeken. En dat betekent dat alles zachter wordt. En daarmee zien we ook dat tapijt bezig is aan een terugkeer als voorkeur voor vloerbedekking in de slaapkamer.

Niet alleen een slaapkamer

Onze slaapkamers veranderen steeds meer in een tweede woonkamer, een extra leefruimte waarin je niet alleen slaapt. Dit betekent dat je natuurlijk ook veel meer tijd in de slaapkamer doorbrengt dan de gemiddelde acht uur dat je slaapt. Eigenlijk doen we er alles; films kijken, op de tablet het nieuws bekijken of een tijdschrift lezen. En dat doen we niet alleen meer in bed maar we zien ook dat we stoelen en een bank in de slaapkamer plaatsen om behaaglijk op plaats te nemen. En we zien dat we veel meer kussens gebruiken overal in de slaapkamer. Om deze sfeer compleet te maken is een heerlijk zacht tapijt onmisbaar. Hoe heerlijk is het niet om op een kussen op grond te zitten, met je voeten op het zachte tapijt, tegen je bed leunend even wat nieuws te lezen op je tablet. Of ’s ochtends uit je bed te stappen en met je blote voeten op een zacht en warm tapijt neer te strijken. Kortom je slaapkamer wordt de knusse versie van je woonkamer.

Zacht, zachter en nog zachter

En bij knus denk we meteen ook aan zacht. De slaapkamer wordt zachter en zachter qua inrichting. We kiezen dan ook weer massaal voor tapijt als vloerbedekking voor de slaapkamer. Tapijt is een zachte vloerbedekking waardoor het heel aangenaam aanvoelt. Tapijt heeft een positief effect op de akoestiek in de ruimte (wat helpt als je een film zit te kijken in je bed) en geeft natuurlijk een warme uitstraling. Wat kleur betreft zien we dat we liefst een naturel tint nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurlijke beige tinten die doen denken aan een zacht zandstrand; dan waan je je vanzelf al in een oase van rust. Tegenwoordig worden hoogwaardige garens gebruikt voor tapijt die niet alleen zeer zacht zijn maar ook nog eens eenvoudig schoon te maken zijn. Zo blijf het tapijt van nu er ook als nieuw uitzien.

Zachte stoffen, materialen en aaibare breisels zijn in de slaapkamer van 2016 onmisbaar. Veel kussens, kleden, tapijt, plaids en spreien geven warmte en een eigentijdse look aan de slaapkamer. Laat u inspireren en ga eens langs bij uw lokale interieurspecialist om te bekijken wat tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van tapijt voor de slaapkamer.