Okergoud; kleur van het jaar 2016

Je komt er in 2016 niet omheen als je op zoek bent naar nieuwe ideeën voor je muren, of het nou verf is of behang; de kleur goud. In alle laden en alle collecties zijn ze het erover eens; goud en meer specifiek okergoud is dé trend voor wand en kleur in 2016.

Waarom okergoud?

De omschrijving achter de kleur okergoud is, looking both ways. De betekenis hierachter is dat we op het kruispunt staan van twee tijdperken; dat van tradities aan de ene kant en dat van moderne innovaties aan de andere. Okergoud symboliseert precies dat. De kleur goud wordt hierbij gezien als de traditie en de kleur okergeel is juist de moderne innovatie. Op dit moment is de kleur goud natuurlijk al een ware interieurtrend. Metaal kleuren zijn enorm hip en deze kunnen daarnaast erg gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleurtinten. Zodoende is er gekozen voor okergeel, aangezien deze kleur het beste in de kleur goud naar boven brengt.

Voor elk wat wils

Het mooie aan deze kleur is dat je er alle kanten mee op kunt. De goudgele kleur oogt fris en geeft elke ruimte in huis een oppepper. Door in het interieur te werken met goudkleurige accessoires, wordt het interieur juist een stuk warmen en stijlvoller. Het voordeel van goud is, dat het erg gemakkelijk met andere kleuren te combineren is. Dat geldt nog meer voor de trendkleur okergoud; ton sur ton als je van rustig houdt of met een contrastkleur erbij, voor de doorgewinterde durfal onder ons!

Goudkleurig behang

Ook in behang zien we dat goud vaker gebruikt wordt. Het voordeel van behang is dat je niet de hele wand dezelfde kleur hoeft te geven. Je kunt juist met patronen en structuren werken waardoor je goud op subtiele wijze van zich kan laten spreken. Behang met een gouden accent voegt een gevoel van luxe toe aan een ruimte. Kies dan bijvoorbeeld één muur om eruit te laten springen en hou de rest rustig.

Natuurlijk is er nog veel meer gaande in de wereld van verf en behang. Zo zien we bij behang ook weer bloemen terugkomen als patroon maar zien we ook bijzondere geometrische patronen aan terrein winnen. Wil je een compleet overzicht van alle mogelijkheden en liefst ook nog wat advies om je weg te vinden in deze oneindige wereld van mogelijkheden, bezoek dan jouw lokale speciaalzaak; die kan je gegarandeerd verder helpen.