screenshot Pinterest

Pin it!

In geen enkele branche kunnen we nog zonder internet. Internet en de vele applicaties die er zijn maken ons leven enerzijds makkelijker maar tegelijk ook weer moeilijker. Want hoe meer keus er is, hoe moeilijker de keuze zelf wordt. In de wereld van interieurs is er ook van alles te vinden. Maar vooral één app is echt handig als je bezig bent met veranderingen in je interieur.

Wellicht heb je er al eens van gehoord; Pinterest. Pinterest is in de basis een app om foto’s op te slaan met daarbij een toelichtende tekst. Maar dat is nog maar het begin. Vervolgens kun je die foto’s groeperen naar diverse interesses. En die interesses gaan uiteraard veel verder dan interieur alleen. Maar voor dit stuk beperken we ons tot de toepassing voor interieurs. En dan komt het leuke; je kunt je eigen “bord” maken van jouw interesse en die vullen met foto’s die jou aanspreken. Je kunt ook anderen uitnodigen om jouw “bord” te bekijken.

Maar nu komt de kracht van Pinterest voor interieurs pas echt om de hoek kijken. Achter Pinterest zitten namelijk hele slimme algoritmes die elementen van jouw foto’s gekoppeld aan jouw interesse matchen met al die andere foto’s die reeds op Pinterest zijn geplaatst. En ziedaar wat er gebeurt; jouw stijl van bijvoorbeeld je ideale nieuwe huiskamer wordt verrijkt met vergelijkbare foto’s van andere huiskamers. En zo kun je beetje bij beetje een complete collage verzamelen van jouw ideale inrichting.

Met name architecten hebben de kracht van Pinterest gevonden en gebruiken dit als middel om te weten te komen wat hun klant precies zoekt. Ze kunnen ook met die klant meekijken naar zijn bord en zo te allen tijde de laatste foto’s ontvangen van zijn interesse. En omgekeerd kan de architect je dan weer verwijzen naar bepaalde stijlen, kleuren, inrichtingen en andere ideeën om jou te laten zien hoe hij dat zou toepassen voor jouw interieur.

Kijk bijvoorbeeld eens op de zoekterm verf in Pinterest. Pin de foto, kleur of situatie die jou aanspreekt en bouw van daaruit je eigen bord op. Veel voorkomende combinaties met verf zijn zoekwoorden zoals ideeën, structuur, technieken, kleuren en tips.

Kortom de toepassingen met Pinterest zijn oneindig. Wil je dus met het interieur van je huis aan de slag, ga naar Pinterest en creëer je eigen bord. Deel dat vervolgens met de specialist die je gebruikt om advies in te winnen over verf, behang, vloeren of raamdecoratie. Die kan je dan heel snel het juiste advies geven zodat jij jouw perfecte interieur kunt creëren.

Pin it!