Raamdecoratie – het ondergeschoven kindje

Raamdecoratie is vaak de sluitpost bij de inrichting van je huis. Dan hebben we alles vernieuwd en is er nog maar weinig budget over. Zonde eigenlijk want raamdecoratie is een belangrijke sfeermaker van je huis. Wil je weten wat raamdecoratie zoal kan doen voor je huis? Lees dan verder en hopelijk krijg je inspiratie om nog eens kritisch naar je raamdecoratie te kijken.

Sfeer in het huis, dat is wat we allemaal willen. Daarom is de keuze van je raamdecoratie zo belangrijk. Het is namelijk sfeerbepalend. Uiteraard heeft raamdecoratie meerdere functies zoals het verduisteren van een ruimte tot het buiten houden van nieuwsgierige blikken. Los van alle nieuwe ontwikkelingen is er wat kleur betreft een duidelijke trend; wit! Wit staat voor puur, een ideale basis die ook wel wat spannends in zich heeft. Hieronder vind je de belangrijkste ontwikkelingen binnen de wereld die raamdecoratie heet.

Lamellen

Jawel het is echt waar; de lamellen (of verticale jaloezieën) zijn weer helemaal terug van weggeweest. Lang geleden waren ze heel populair maar ze hebben langzamerhand het stempel ouderwets gekregen. Dat is nu voorbij. Lamellen zijn weer helemaal in. En waarom? Heel simpel; ze zijn neutraal en geven een basic uitstraling aan je interieur. En basic is één van de stijlen die vandaag de dag heel populair is. Lamellen zijn er nu in vele kleuren en uitvoeringen zodat je ze precies kunt aanpassen aan jouw interieur.

Rolgordijnen

Waar voorheen rolgordijnen vooral als praktisch werden gezien, zijn ze vandaag de dag populair omdat ze gezien mogen worden. Natuurlijk blijven ze handig omdat je toch ook voor de nodige privacy kunt zorgen met een verduisterend rolgordijn. Houd je van veel licht, dan kies je voor een lichtdoorlatend rolgordijn. Naast de vele basic uitvoeringen worden rolgordijnen vandaag de dag ook uitgevoerd in hippe kleuren of met een mooie grafische print. En rolgordijnen zijn aan te passen aan elk type raam, groot of klein, dakraam of draai-kiep. Tegenwoordig zijn er zelfs vochtbestendige stoffen zodat je het rolgordijn ook in de keuken of badkamer kunt ophangen.

Perfect fit

Perfect fit is een systeem waarbij de raamdecoratie exact op maat in een aluminium frame wordt geproduceerd. Dit frame bestaat uit smalle profielen en wordt zonder boren,schroeven of lijmen op uw raam geklikt. Het is een ideale oplossing voor draai en/of kiepramen doordat het op het raam zelf wordt gemonteerd en dus gewoon meebeweegt bij het draaien of kiepen van het raam. Het is zeer geschikt voor kunststof of aluminium ramen maar kan ook op houten ramen worden toegepast.Perfect fit kan worden uitgevoerd in plisse,duette,horizontale jaloezie of rolgordijn en is verkrijgbaar in heel veel kleuren.

Shutters

Shutters en ook horizontale houten jaloezieën blijven populair. En dat is niet voor niks. Je kunt je lichtinval perfect regelen, privacy is op elk gewenst moment mogelijk en tegelijkertijd geeft het veel sfeer aan je woning. Shutters geven een landelijk karakter en de houtstructuur geeft direct een stoere en rustieke uitstraling. Bij horizontale jaloezieën zien we dat er meer met pastelkleuren wordt gespeeld dit jaar. Hoewel pastel wat zoet kan overkomen, geeft het in de vorm van raamdecoratie juist een frisse look. Dankzij de strakke lijnen in combinatie met een mooie kleur, krijgt je interieur een subtiele kleurinjectie.

Er is eigenlijk te veel om op te noemen op het gebied van raamdecoratie. Omdat het sfeerbepalend is, zou je juist bij de keuze hiervan jezelf heel goed moeten oriënteren. Michiels voor verf en wonen weet als geen ander wat mogelijk is en kan jou voorzien van een gratis interieuradvies om je raamdecoratie perfect te laten aansluiten bij de rest van je interieur.