Shutters: stijlvolle raamdecoratie die altijd past

Ben je op zoek naar mooie en stijlvolle raamdecoratie? Om het zonlicht te filteren of meer privacy te hebben zijn er vele oplossingen te vinden. Een stijlvolle oplossing en een praktisch alternatief voor gordijnen zijn shutters. Ze zorgen voor prachtige lichteffecten en passen in elke interieurstijl. 

Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen. Je kunt hierdoor de hoeveelheid lichtinval en privacy eenvoudig regelen. Is je stijl modern, klassiek, landelijk of minimalistisch, shutters passen overal. Ze blijken vaak dé oplossing voor ramen waar andere raamdecoratie niet mooi of mogelijk is. Het is een prachtige oplossing bij ronde, schuine of halfronde ramen. Ook zijn ze geschikt voor draai-kiepramen en dakramen. Maar ook bij ‘gewoon’ rechte ramen staan ze mooi. Shutters worden in alle vormen en maten gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bedieningsvormen. Het is een kwaliteitsproduct dat jaren meegaat en makkelijk is in onderhoud. Bovendien kunnen shutters ook dienen als afscheiding van twee ruimten of als (schuif)deur in een kastenwand. Van bad- tot slaapkamer, van keuken tot woonkamer, shutters passen altijd. 

Blinds geven elk interieur een warme sfeer

Met blinds, ofwel houten jaloezieën, haal je sfeer in huis. De prachtige, brede lamellen en het duurzame hout met subtiele nerfstructuur geven de blinds een luxe uitstraling. Door de hoge mate van afwerking onderscheiden blinds zich van veel andere houten jaloezieën. De lamellen zijn bijvoorbeeld kwartiersgezaagd. Deze zaagwijze zorgt voor lange rechte lengtes en beperkt kromtrekken van het hout tot een minimum.

Combineer shutters met blinds

De lamellen van de blinds zijn verkrijgbaar in breedtemaat 50 mm en 63 mm. Deze matchen, net als de kleuren, perfect met de shutters. Een perfecte match in hetzelfde huis. Vaak wordt voor de benedenverdieping gekozen voor shutters en voor de bovenverdieping voor blinds. Doordat de koordjes aan de voor- en achterzijde van elke lamel lopen en er geen gaatjes midden in de lamellen zitten, zijn blinds extra verduisterend en daarom zeer geschikt voor de slaapkamer. Omdat het hout is afgewerkt met een krasvaste, UV- en vochtbestendige meubellak zijn ze zelfs geschikt voor de badkamer. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie of de collectie shutters en blinds bekijken? Loop dan eens binnen in onze winkel om de verschillende voorbeelden en toepassingen te bekijken. Als je de afmetingen van je ramen meeneemt, kunnen we meteen een kostenindicatie. En besluit je over te gaan tot aanschaf, dan worden je ramen eerst thuis door ons opgemeten.