Geef je woning een warme en unieke uitstraling met krijt of kalkverf

Krijtverf is een populaire verfsoort en wordt veel gebruikt op meubels. Maar wist je dat krijtverf juist een hele mooie verf is voor je woning? Krijtverf is mat en poederachtig en geeft een unieke uitstraling aan je woning. Krijtverf is milieuvriendelijk, reukarm, gemakkelijk te verwerken, afwasbaar en goed dekkend. De vochtregulerende en ademende eigenschappen zorgen voor een goed klimaat in je huis en dit maakt het ideaal voor gebruik op muren in iedere kamer. Krijtverf geeft een warme, landelijke sfeer en combineert heel mooi met natuurlijke materialen, zoals natuursteen en hout. Omdat het in nagenoeg elke gewenste kleur gemengd kan worden, past het bij elk interieur en iedere stijl.

 

 

Kies je voor een authentiek of egaal effect?

Het aanbrengen van krijtverf is heel eenvoudig en toepasbaar op heel veel soorten ondergronden, zoals pleisterwerk muren, behang, bakstenen muren, houten panelen en latex. Voor een authentiek effect breng je de onverdunde verf aan met een platte kwast of kalkkwast. De kwaststrepen blijven zichtbaar wat een bijzondere afwerking geeft. Wil je liever een egaal effect, breng dan de krijtverf aan met een roller, indien gewenst iets aangelengd met water. Krijtverf is een uur na het aanbrengen stofdroog en na vier uur kan de tweede laag aangebracht worden.

 

 

Of kies je zelfs voor een ruwere en minder egale uitstraling?

Krijtverf is egaal van kleur en fluweel in uitstraling. Wil je liever een  minder egale uitstraling, kies dan voor kalkverf. Na het aanbrengen zie je meer kleurnuances, wat een nog authentiekere uitstraling geeft dan krijtverf. Kalkverf is één van de oudste en meest traditionele verfsoorten die ver voor Christus zijn oorsprong vond. Het is ademend, ecologisch en daarmee een milieuvriendelijke verfsoort. Het is net als krijtverf geschikt voor elke woonruimte. Het is echter niet afwasbaar en water kan vlekken veroorzaken. Om de verflaag te beschermen is een speciale vernis verkrijgbaar. Deze is goed af te nemen en doet geen afbreuk aan het unieke effect van de kalkverf.

 

 

 

Direct leverbaar in nagenoeg alle gewenste kleuren

Mia Colore krijt- en kalkverf is nu bij ons direct leverbaar in nagenoeg alle gewenste kleuren,waaronder ook de populaire kleuren van bijvoorbeeld Farrow & Ball, Little Green, Pure & Original en Painting the Past, maar ook alle kleuren van Sikkens en NCS. Door de toenemende vraag en voorkeur naar verse producten voor een optimale kwaliteit, is onze winkel voorzien van de nieuwste  mengmachine van Mia Colore. Alle Mia Colore producten zijn op waterbasis, voorzien van natuurlijke pigmenten en hebben hierdoor een enorm verbeterd rendement, meer intense kleuren en beduidend betere dekking.

 

Krijt- en kalkverf verzenden

Ben je niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen, dan kunnen we je bestelling verzenden. Voor meer info, neem contact met ons op.