Wollen vloerbedekking; het schaap met de 5 poten!

Wol wordt niet voor niets al eeuwenlang gebruikt als materiaal voor vloerkleden en tapijt. En nog steeds is het een populair materiaal voor op de vloer dat menig huis sfeer en warmte geeft. Waarom is dat zo vraag je je af? Omdat wol een aantal eigenschappen bezit die het bijna het perfecte materiaal maakt om je vloer mee te bedekken en aan te kleden.

Wol is eigenlijk het schaap met de 5 poten wat materiaal voor vloerbedekking betreft. De volgende natuurlijke eigenschappen van wol maken dat wol het ideale materiaal is.

Wol is warm en zacht

Wol is een natuurlijke isolator; het houdt warmte vast en voelt daarom lekker aan. Een wollen tapijt is ideaal om op te lopen met je blote voeten. Wol is tevens het meest zachte natuurlijke materiaal wat er bestaat. Een comfortabeler vloerbedekking kun je je niet wensen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het ook nog eens de akoestiek in je huis sterk verbetert.

Wol is sterk en veerkrachtig

De wollen vezels zijn uitermate sterk. Uit diverse testen is gebleken dat vezels van wol vele malen langer meegaan dan andere natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld katoen. De spiraalvormige krul en de natuurlijke vormherstellende eigenschap van dit materiaal maken het wollen tapijt zeer elastisch en erg goed bestand tegen de druk van onder andere stoelpoten of voetstappen.

Wol is antistatisch en vuilafstotend

Wollen vloerbedekking is antistatisch vanwege zijn absorberende vezels. Het trekt dus geen pluisjes, vuil en stof aan. Tevens zorgt het oppervlak van de vezel ervoor dat vuil erop blijft liggen. Even stofzuigen dus en al het vuil en stof is verwijderd en je hebt weer een mooi schoon tapijt. Mocht je nou iets vloeibaars knoeien, ook dan is er niks aan de hand. De geschubde vezels zijn omhuld met een elastisch vochtafstotend laagje, waardoor vloeistof niet onmiddellijk doordringt. Snel deppen kan op eenvoudige wijze vlekken vermijden.

Wol is brandwerend

Wol is een natuurlijk absorberende vezel waardoor de ontvlambaarheid gering is. Zuivere wol remt zelfs de uitbreiding van vuur af: door de koele, isolerende wol-laag worden de vlammen onvoldoende gevoed.

Wat wil je nu nog meer; een wollen tapijt is sterk en zacht tegelijk, is makkelijk schoon te houden en is ook nog eens veilig! En omdat het makkelijk te verven is, kun je het ook nog eens in alle kleuren krijgen. Vergeet dus al je vooroordelen over wol en bezoek snel je specialist om je uitvoerig te laten adviseren over wollen tapijten en vloerkleden. Het schaap met de 5 poten bestaat dus echt!