Gordijnen zorgen voor de juiste sfeer in je interieur

Gordijnen zorgen voor een sfeervolle en warme aankleding en dempen het geluid in huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, materialen en kleuren en passen goed in elke woning. Elk gordijn heeft andere voordelen en eigenschappen. 

Vitrage

Vitrage is een echte blikvanger. Het filtert het daglicht en geeft je (woon)kamer een sfeervolle aankleding. Je kunt er door naar buiten kijken, maar niet van binnen naar buiten. Zo geniet je van het buitengebeuren met voldoende privacy. Vitrages zijn er in verschillende kleuren en stoffen, waarmee je je woning een unieke aankleding geeft.

Overgordijnen

Met deze gordijnen houd je het zonlicht buiten en hiermee kun je de kamer helemaal verduisteren. Gordijnen geven je woning warmte en huiselijkheid. Met verduisterende gordijnen kun je optimaal genieten van je nachtrust en heerlijk uitslapen. Overgordijnen hebben naast een verduisterende functie ook een isolerende werking. In de winter houden ze de warmte binnen en in de zomer juist buiten.

Inbetween

Inbetween gordijnen worden vaak gebruikt als alternatief voor vitrage en overgordijnen. De stof zit er als het ware ‘tussenin’. Inbetweens zijn gemaakt van lichte stoffen en zijn daardoor transparanter dan overgordijnen. Ze zijn lichtdoorlatend, maar bieden weer meer privacy dan vitrages.

Plooien en roedes

Bij de aanschaf van nieuwe gordijnen kies je niet alleen voor het soort stof, kleur en dessin, maar ook hoe het gordijn gemaakt gaat worden. Zo kun je kiezen voor enkele, dubbele of driedubbele plooien, wat bepaalt hoe ruim de stof van het gordijn valt. Of kies voor een waveplooi, waarbij het gordijn onder de rails hangt met een golvend effect aan de bovenzijde. Het is ook mogelijk om gordijnen met zeilringen aan een roede te bevestigen. Als je de juiste plooi gekozen hebt, dan zoek je tot slot de juiste rails of roede die past bij je gordijn.

Service en advies

Vind je het lastig om te kiezen welke soort gordijnen het beste passen in jouw interieur? Laat je dan adviseren door ons adviseren. In de winkel kijken we samen met je naar de mogelijke kleuren, materialen en dessins. Vervolgens komen we bij je thuis alles opmeten, zodat je gordijnen op de juiste maat gemaakt worden voor jouw ramen. En als de gordijnen gereed zijn worden ze uiteraard ook voor je opgehangen. Als dat geen service is!

Meer informatie over raamdecoratie