Haal de sfeer in je huis met gordijnen

Gordijnen, wie is er niet bekend mee? Een echte aanwinst voor ieder interieur! Het zorgt voor meer privacy, filtert licht en werkt sfeerverhogend. Naast dat gordijnen zorgen voor een mooie en warme aankleding van je interieur, dempen ze ook het geluid in huis. Op het gebied van gordijnen is er veel keuze, voor elk wat wils! Wij helpen je graag bij de gordijnkeuze voor jouw interieur.

Van overgordijnen tot vitrages

Zoals gezegd zijn er veel verschillende varianten van gordijnen. Zo heb je overgordijnen, verduisterende gordijnen, inbetweens, transparante gordijnen en vitrages. Iedere soort heeft andere voordelen en eigenschappen. Niet alle gordijnen zijn geschikt voor bijvoorbeeld zonwering. Denk aan een transparante gordijn. Deze functioneren als raamdecoratie en creëren meer privacy. Verduisterende gordijnen zijn daarentegen wel perfect voor het tegenhouden van zonlicht of het verduisteren van een kamer.

Stoffen met meerwaarde

Als je hebt gekozen voor het soort gordijn dat perfect bij je interieur past, dan zijn er vaak nog verschillende opties op het gebied van stoffen en kleuren. Waar voorheen vooral katoen en linnen trendy waren, worden nu steeds meer duurzame stoffen gebruikt. Zo kunnen gordijnen tegenwoordig gemaakt worden van PET flessen. De stoffen met meerwaarde kunnen een vlamwerende, isolerende, luchtzuiverende en antibacteriële werking hebben.

Gordijnen ophangen met nieuwe technieken

Er zijn diverse manieren om gordijnen te bevestigen. De klassieke geplooide gordijn maakt steeds vaker plaats voor gordijnen met ringen of met een happy wave. Bij beide technieken wordt de stof niet aan de bovenzijde geplooid. De ringen worden in de stof bevestigd, waardoor je ze gemakkelijk over een buis kunt schuiven. Bij de happy wave wordt het gordijn door een speciale band met haken golvend onder de rail opgehangen. Zo valt het gordijn altijd in een mooie plooi!

Laat je adviseren door de specialist

De keuze voor het juiste gordijn dat goed aansluit op jouw interieur kan lastig zijn. Bij Michiels voor Verf & Wonen voorzien we je van het beste advies. Wil je bijvoorbeeld jouw ramen benadrukken door ze hoger te laten lijken? Kies dan voor gordijnen die lopen vanaf het plafond tot aan de grond. Door de lengte van de gordijnen oogt je interieur hoger.