Geschiedenis in het kort

Sikkens poortje1In 1792 richtte Wiert Willem Sikkens langs de stadsmuur van Groningen een fabriek op voor de fabricage van lakken. Reeds in de jaren ’20 van de vorige eeuw namen onderzoek en ontwikkeling bij Sikkens een belangrijke plaats in. Zo ontstond in 1924 ons laboratorium voor ontwikkeling van nieuwe producten en kwaliteitsbewaking. Al snel werd Sikkens fabrikant van speciale lakken voor de meubelmakersbranche en de auto- en vliegtuigindustrie. Deze bedrijfsonderdelen bestaan tegenwoordig nog steeds.Sikkens groningen

Om dichter bij de klant te kunnen zijn, verhuisde de firma in 1939 naar Sassenheim. Het tekort aan grondstoffen na de oorlog dwong het bedrijf tot creatieve stappen – hetgeen tot de ontwikkeling van de kunstharslakken leidde. Door een reeks fusies en bedrijfsovernames werden Sikkens in 1960 internationale marktleider met verkopen in in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Tegenwoordig is Sikkens onderdeel van de AkzoNobel-groep en behoort daarmee tot de grootste fabrikant van verven en lakken ter wereld.

Alleen de beste speciaalzaken

Sikkens bannerSikkens werkt alleen met de beste speciaalzaken. Wij zijn trots dat we een erkend Sikkens specialist zijn waar u een optimaal professioneel advies krijgt. Zoals Sikkens zelf zegt onderscheiden wij ons door:
–  Betrouwbaarheid
–  Professionaliteit
–  Service & Expertise

Wilt u meer weten over Sikkens, ga dan naar hun eigen website.