Isolatieglas

Isolatieglas bestaat minimaal uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten of spouw ontstaat. Dubbel glas wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

Isolatiewaarde wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager de u-waarde, hoe beter de isolatie. Dubbelglas is verkrijgbaar in vele uitvoeringen en isolatiewaarden, zoals HR++ met een U-waarde tot 1.0. De laatste jaren wordt er ook steeds vaker triple glas toegepast. Dit bestaat uit drie ruiten met daartussen een spouw. Hierdoor ontstaat een nog betere isolatiewaarde van 0.4.

Wil je hier meer over weten, kom gerust even naar onze winkel en laat je uitgebreid informeren.

image

1 = glas

2 = (lucht)spouw

3 = coating

4 = afdichting

5 = vochtabsorberend materiaal

6 = afdichting

Bezorgen en plaatsen

Je kunt isolatieglas bestellen en afhalen in onze winkel of door ons thuis laten bezorgen. Uiteraard kunnen wij het glas ook zorgvuldig plaatsen.

Kom naar de winkel of neem contact met ons op voor een duidelijke en scherpe offerte.

Op zoek naar een andere soort glas?

Zoals gezegd hebben we diverse soorten glas. Denk aan bijvoorbeeld enkel glas. Daarnaast hebben we gelaagd glas en gehard glas, dit biedt extra veiligheid. Wil je ruimtes optisch vergoten? Wij hebben voor ieder interieur een geschikte spiegel. Dit zijn de meest voorkomende soorten glas. Wil je een ander type glas? Wij leveren ook maatwerk.