Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer op elkaar geplaatste glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie. De glasplaten en folie zijn onder grote hitte aan elkaar gesmolten. Het glas zit dus vast aan het doorzichtige folie, dat moeilijk kapot is te krijgen. Hierdoor ontstaat het effect dat je misschien wel herkent van de voorruit van een auto (ook altijd gelaagd): komt er bijvoorbeeld een steentje tegenaan, dan zal niet de hele ruit breken, maar alleen een ster of barst ontstaan. De folie houdt de scherven van het gebroken glas bijeen.

Voordelen van gelaagd glas

Het grote voordeel van gelaagde beglazing is dus dat het vrijwel nooit als geheel zal breken. Gelaagd glas wordt dan ook vaak veiligheidsglas genoemd en is verplicht in deuren en ruiten laag bij de grond. Het is doorvalveilig, inbraak vertragend en letsel werend. Gelaagd glas 3.3/1 bestaat dus uit twee ruiten met daartussen één folie. Dit type gelaagd glas wordt veel gebruikt in woningen en kunnen wij meestal uit voorraad leveren en/of plaatsen.

Op zoek naar een andere soort glas?

Zoals gezegd hebben we diverse soorten glas. Denk aan bijvoorbeeld enkel glas en isolerend glas. Isolerend glas bestaat uit twee of meerdere ruiten met daartussen een spouw gevuld met stilstaande lucht of speciaal gas. Dit zorgt voor een isolerende werking en is daardoor kostenbesparend. Daarnaast hebben we gelaagd glas en gehard glas, dit biedt extra veiligheid. Wil je ruimtes optisch vergoten? Wij hebben voor ieder interieur een geschikte spiegel. Dit zijn de meest voorkomende soorten glas. Wil je een ander type glas? Wij leveren ook maatwerk.