Geef je huis een frisse look met moderne buitenmuurverf

Het heerlijke weer heeft even op zich laten wachten, maar het lijkt nu dan wel echt schitterend te worden om aan de slag te gaan met de buitenmuren van je huis. Waarom niet profiteren van deze stralende dagen om je huis een frisse en moderne uitstraling te geven? Met buitenmuurverf kun je eenvoudig je woning transformeren.

 

Een doordachte aanpak

Voor een langdurig resultaat is een goede voorbereiding heel belangrijk. Met de juiste aanpak kan buitenmuurverf tot wel veertien jaar meegaan. Het begint allemaal bij het uitkiezen van kwaliteitsproducten en de juiste voorbehandeling. Elke buitenmuur is uniek, afhankelijk van de steensoort en isolatie. Daarom is het belangrijk om het juiste product te kiezen voor de voorbehandeling en dampdoorlatendheid.

Omgevingsinvloeden

Naast de aanpak heeft de omgeving ook een rol bij het schilderen van buitenmuren. Een muur in een bosrijke omgeving heeft bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan een muur in een woonwijk. Kies daarom een vochtregulerende buitenmuurverf, die voorkomt dat vocht zich ophoopt onder de verf laag en afbladderen veroorzaakt.

Kleurkeuze

Het bepalen van de juiste kleur begint met een kleurenplan. Laat je inspireren door tijdschriften of maak foto’s tijdens een wandeling. Denk ook na over de kenmerken van je woning en controleer of de gekozen kleuren daarbij passen. Vraag bij een verfspeciaalzaak om kleurenwaaiers en stalenmappen om je te helpen bij het kiezen van de perfecte tint. Vergeet niet om eventuele kleurafspraken met je gemeente te controleren.

Laat je adviseren

Bij Michiels voor Verf & Wonen krijg je advies over de juiste werkwijze en geschikte producten voor de buitenmuur. Iedere gewenste kleur kan gemengd worden, zodat je de buitenmuren helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Loop bij ons binnen om met hulp jarenlang te genieten van een prachtig huis dat helemaal bij jou past! Wil je de klus liever uitbesteden? Jouw verfspeciaalzaak neemt het werk graag uit handen.