Bescherm je hout voor langdurig resultaat: 4 tips

Hout is het meest gebruikte materiaal om buitenruimtes sfeervol en aantrekkelijk te maken. Denk aan schuttingen, overkappingen, tuinmeubels en meer! Het natuurlijke materiaal past in iedere tuin, maar is wel gevoelig voor vocht, zonlicht, en wisselende temperaturen. Deze invloeden kunnen zorgen voor vergrijzing. Gelukkig is dit tegen te gaan met de juiste bescherming.

Kies voor een natuurlijke uitstraling

Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Voor optimale bescherming kun je het hout in een dekkende verf zetten. Wil je de natuurlijke structuur en kleur behouden, dan is beitsen een populaire optie. Beits werkt vochtregulerend, waardoor de ondergrond kan ademen. In tegenstelling tot een dekkende lak dringt beits gedeeltelijk in het hout, waardoor het flexibel is en nauwelijks afbladdert. Dus als je die natuurlijke uitstraling wilt behouden, is beits de juiste keuze!

Soorten beits en de voordelen

Er zijn verschillende soorten beits beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Transparante beits biedt ongeveer twee tot drie jaar bescherming en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout. Dekkende beits kan tot zes jaar meegaan en biedt hogere bescherming tegen weersinvloeden. Je kunt ook kiezen tussen een matte of glanzende afwerking. Het voordeel van beits is dat je geen grondverf nodig hebt, wat het aanbrengen eenvoudiger maakt.

Advies voor het kiezen van de juiste beits

Voor het kiezen van de juiste beits kun je het beste naar Michiels voor Verf & Wonen gaan. Daar kun je deskundig advies krijgen en kiezen uit diverse hoogwaardige beitsproducten die perfect passen bij jouw wensen en het type hout dat je wilt behandelen. We bieden je graag informatie over de nieuwste producten en technieken, zodat je altijd de best mogelijke bescherming en uitstraling voor je houtwerk krijgt.

Tips voor het aanbrengen van beits

Tip 1: Zorg ervoor dat het hout schoon, droog en vrij van oude verflagen is. Schuur het oppervlak licht op voor een betere hechting.

Tip 2: Beits aanbrengen doe je het beste bij droog weer en niet in direct zonlicht om een gelijkmatige droging te garanderen.

Tip 3: Gebruik een kwast of roller om de beits gelijkmatig aan te brengen. Werk in lange, vloeiende bewegingen om strepen te voorkomen.

Tip 4: Controleer het houtwerk jaarlijks en breng indien nodig een nieuwe laag beits aan om de bescherming en uitstraling te behouden.