Verduurzaam je houtwerk met de juiste behandeling

Nu het zomer is en de temperaturen oplopen, brengen we automatisch meer tijd buiten door. Om het buitenleven aangenaam en sfeervol te maken kun je een natuurlijke look creëren. Vaak wordt hiervoor hout materiaal gebruikt. Denk aan schuttingen, overkappingen en nog veel meer! Wanneer het hout in aanmerking komt met water en zonlicht kan het gaan vergrijzen. Verleng de levensduur en behoudt de kwaliteit door het hout goed te behandelen.

Natuurlijke look

Je kunt hout op verschillende manieren behandelen. Wanneer je dekkend schildert, dan is het hout tot wel tien jaar beschermd. Wanneer je de natuurlijke structuur en kleur van het hout wilt behouden, dan is beitsen een populaire manier, met name omdat de beits vochtregulerend werkt. Dit houdt in dat de ondergrond goed kan ademen. In tegenstelling tot een dekkende lak impregneert de beits gedeeltelijk het hout, is het flexibel en bladdert het nauwelijks af. Wil je dus gaan voor die natuurlijke look? Gebruik dan beits!

“Verleng de levensduur en behoudt de kwaliteit door het hout goed te behandelen.”

Advies

Als het gaat om beits zijn er diverse mogelijkheden. Een transparante beits biedt zeker twee tot drie jaar bescherming. Een dekkende beits gaat ongeveer zes jaar mee. Er zijn ook opties met een matte en glanzende uitstraling. Het voordeel is dat er geen grondverf aan te pas hoeft te komen wanneer je het hout behandelt met beits. Ben je op zoek naar de geschikte beits voor jouw houtwerk? Kom dan gerust langs voor passend advies. Wij helpen je graag bij de keuze uit diverse beitsen van hoge kwaliteit!

Contact