Verweerde kunststof kozijnen? Knap ze op!

Kunststof kozijnen staan erom bekend dat ze onderhoudsvrij zijn. Helaas is dat niet helemaal waar. Ze gaan voor jaren mee, maar om de levensduur te garanderen, moet er wel degelijk onderhoud worden uitgevoerd. Als je dit niet doet, dan kunnen de kozijnen verweren. Dit is nadelig voor de levensduur, maar ook de uitstraling van je huis wordt er niet beter op. Met verf knappen je kunststof kozijnen weer helemaal op, in de kleur die past bij jouw huis.

Zorg voor een goede ondergrond

Bij het schilderen van kunststof kozijnen is voorbereiding essentieel voor het beste resultaat. Losse lagen moeten altijd eerst worden verwijderd, denk bijvoorbeeld aan lijmresten, stof en zand. Wanneer de verf aan de losse laag hecht en niet aan het materiaal, dan ga je gegarandeerd merken dat de verf snel afbladdert. We raden je aan om voor het schilderen van de kunststof kozijnen altijd een hechtprimer te gebruiken. Voordat de hechtprimer wordt aangebracht, moet de ondergrond geschuurd zijn. Schuur niet te grof, matteren is voldoende. Er zijn verschillende soorten schuurpapier en hechtprimers voor diverse ondergronden. Welke hechtprimer en schuurpapier je dan precies nodig hebt voor kunststof kozijnen, kunnen wij je precies vertellen. Kom eens langs bij ons in de winkel of neem contact op met onze specialisten.

“Naast dat het schilderen bijdraagt aan het verlengen van de levensduur, geeft het je huis ook een mooie en frisse uitstraling.

Kozijnen in alle kleuren

Naast dat het schilderen bijdraagt aan het verlengen van de levensduur, geeft het je huis ook een mooie en frisse uitstraling. Op het gebied van verf zijn de opties eindeloos. Denk aan een matte lak of juist een hoogglans lak. Ook is het kleurenpallet heel breed. Neem een kijkje in onze winkel en laat je inspireren door de verschillende kleurenwanden. Ben je op zoek naar een speciale kleur verf? Dan kunnen wij altijd een kleur naar wens mengen. We voorzien je ook van kleuradvies en de nodige tips en materialen om je verfklus te laten slagen.