Geef je huis een andere look met buitenmuurverf

Wat een likje verf allemaal niet kan doen met het uiterlijk van je huis! Naast dat je de deuren en kozijnen een andere kleur kunt geven, is het ook mogelijk je buitenmuren van een andere kleur te voorzien. Maar hoe bepaal je de kleur en hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van het resultaat kunt genieten?

Aanpak
Zorg voor een goede aanpak wanneer je aan de slag gaat met het schilderen van je buitenmuren. Wanneer je dit goed doet, dan kan een buitenmuurverf tot wel veertien jaar meegaan. Als je niet de juiste voorbereidingen treft en kwalitatieve producten gebruikt, kan de verflaag binnen twee jaar weer gaan afbladderen en dat is niet wat je wil. Elke buitenmuur is anders en afhankelijk van de steensoort en of de muur wel of niet geïsoleerd is, hoort daar een ander product bij voor de voorbehandeling en de dampdoorlatendheid.

Invloeden
Ook de omgeving is van belang, want een buitenmuur in een bosrijke omgeving dient anders behandeld te worden dan wanneer deze in een woonwijk staat. Voor alle steensoorten adviseren we om een goede kwaliteit verf te gebruiken. Buitenmuurverf is vochtregulerend en zorgt ervoor dat bestaand (of nieuw) vocht door de muurverf kan verdampen en dit voorkomt dat de ondergrond gaat bladderen.

“Zorg voor een goede aanpak wanneer je aan de slag gaat met het schilderen van je buitenmuren”

Kleur bepalen
Om de kleur verf te bepalen, start je met een kleurenplan. Ga op zoek naar de kleuren die passen bij jouw woning en laat je inspireren door tijdschriften of maak foto’s tijdens een wandeling van wat jou aanspreekt. Kijk ook of de kleuren passen bij het karakter van je woning. Bij de verfspeciaalzaak kun je vragen naar kleurenwaaiers, stalenmappen en kleurkaarten. Deze helpen je bij het kiezen van de juiste kleur. Het kan zijn dat er voor jouw straat kleurenafspraken gelden. Zo gelden voor monumenten specifieke voorschriften. We raden je aan dit bij de gemeente na te vragen.

Laat je adviseren
Wij geven je advies over de juiste werkwijze en weet je te vertellen welke producten geschikt zijn voor jouw buitenmuur. Ook kunnen wij de buitenmuurverf in elke gewenste kleur voor je mengen. Zo pas je de buitenmuren weer helemaal aan naar jouw zin en heb je er jarenlang plezier van! Neem contact met ons op of loop eens bij ons binnen.