Kozijnen en deuren opknappen

Geef je kozijnen en deuren weer een frisse look voor een lange tijd met kwaliteitsverf. Het verlengt de levensduur en verbetert de uitstraling van je huis. Maar hoe pak je deze klus het beste aan? Wij helpen je op weg om je kozijnen en deuren weer in topconditie te krijgen.

Bescherm je deuren en kozijnen

Het schilderen van kozijnen en deuren is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste beschermt dit het hout tegen vocht en weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht. Wanneer hout vochtig wordt, kan het gaan rotten, wat kan leiden tot zwakke of beschadigde kozijnen en deuren. Het schilderen zorgt ervoor dat het hout droog blijft en minder vatbaar is voor deze problemen. Daarnaast zorgt het voor een frisse uitstraling, waardoor je huis weer gaat stralen.

Omstandigheden

Het beste resultaat vraagt om de ideale omstandigheden. Een temperatuur tussen de 10 en 25 graden en luchtvochtigheid van minder dan 85% is het meest geschikt. Bij extreem warme temperaturen droogt de verf te snel. Bij te veel luchtvochtigheid trekt het vocht in de verf en kunnen er vlekken ontstaan.

 

Voor goede kwaliteitsverf en het beste advies ben je bij Michiels aan het juiste adres!

 

Optimaal effect

Maak de kozijnen en deuren altijd schoon voordat je aan de slag gaat. Dit doe je door het vuil, stof en eventuele oude verflagen te verwijderen. Schuur het oppervlak met schuurpapier om een glad oppervlak te creëren en om de hechting van de nieuwe verf te verbeteren. Kies een verf en primer van goede kwaliteit die geschikt is voor kozijnen en deuren. Kwaliteitsverf is duurzaamheid en biedt bescherming tegen weersinvloeden en UV-straling. Gebruik ook de juiste verfkwasten of rollers voor het beste resultaat. Voor goede kwaliteitsverf en het beste advies ben je bij Michiels aan het juiste adres! Stap onze winkel binnen en ervaar het zelf.