De juiste aanpak voor het schilderen in huis

Is jouw huis toe aan een frisse wind? Van muren en plafonds tot deuren en kozijnen; een opknapbeurt begint bij kwaliteitsverf, goede voorbereiding en materialen. Verken de wereld van verf, waar standaardkleuren transformeren tot persoonlijke paletten. Lees verder en ontdek hoe je met de kwast jouw ruimte tot leven brengt.

Grondverf en lak

Bij het schilderen van een oppervlakte gebruiken we vaak grondverf als eerste laag. Grondverf is namelijk een belangrijke basis die de hechting van de uiteindelijke verf verbetert. Dit zorgt voor een resultaat waar je lang profijt van hebt! Daarnaast is grondverf vaak beschikbaar in de eindkleur, waardoor deze snel dekt. Voor kozijnen en deuren wordt lak gebruikt. Hierbij is er naast kleur keuze in glans; van mat tot hoogglans.

Muurverf

Op het gebied van muurverven zijn er verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld specifieke muurverven die superafwasbaar zijn, wat ideaal is voor ruimtes die veel worden gebruikt. Binnen huis adviseren we altijd waterdragende verf. Waterdragende verf biedt voordelen op het gebied van geur, milieuvriendelijkheid, droogtijd, schoonmaakgemak en kleurbehoud.

Goede voorbereiding is het halve werk

Wil je het beste resultaat behalen bij het schilderen van muren, plafonds, deuren en kozijnen? Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Ontvet en schuur het oppervlak voor een optimale basislaag. Bij een nieuwe muur is een dekkende voorstrijk een slimme keuze om zuiging te verminderen en een goede hechting te garanderen.

Gereedschap en materialen

Een geslaagde verfklus zit ‘m niet alleen in de voorbereiding qua oppervlaktes; ook gereedschappen en materialen zijn belangrijk. De juiste materialen zorgen voor een soepel verloop van je klus. Denk aan kwasten en rollers, afplaktape, schuurpapier, ontvetter, verfbak en roerstok. Pas je materialen aan op het type oppervlak en de specifieke verfklus die je gaat uitvoeren.

Kleuradvies

Voor kwaliteitsverf moet je bij Michiels voor Verf & Wonen zijn! Hier krijg je het beste advies over de geschikte kleur en de passende verf voor jouw schilderklus. Voor het beste resultaat adviseren wij je ook over het aanbrengen van de verf. Vind je het lastig om te kiezen uit de talloze kleuren, wil je kleuradvies aan huis of je klus helemaal uitbesteden? Neem dan contact met ons op.

Michiels voor Verf & Wonen is exclusief Pure, Sigma en Sikkens dealer.