De vele mogelijkheden van glas in het interieur

Bij glas denken we niet meteen aan glas voor je interieur. Meestal beperkt onze gedachte zich tot het glas van de ramen en wellicht deuren en we hebben ook nog wel hier en daar een spiegel hangen. Maar er is zoveel meer mogelijk met glas. De laatste jaren is het gebruik van glas in het interieur flink toegenomen. Weten hoe? Lees dan maar verder.

Van glas in de deur naar glazen deur

Laten we dicht bij huis beginnen. We zijn gewend aan glas in ramen en ook in deuren zien we vaker wel wat glazen ruiten. We zien het natuurlijk vaker in winkels of op kantoor maar ook thuis hebben vele mensen het al in de douche; een volledig glazen deur. Steeds vaker zien we volledig glazen deuren verschijnen in een woonhuis. En gelukkig maar. Een glazen deur geeft namelijk een heel mooi effect. Ruimtes worden verbonden alsof ze één zijn. Een glazen deur zorgt voor meer lichtinval en bovenal ziet een glazen deur er ook luxe uit. Het geeft een extra dimensie aan je huis, een meer exclusieve uitstraling.

Glas als wand of wandbekleding

Een glazen deur is eigenlijk nog redelijk eenvoudig. Als je diezelfde glazen deur neemt maar zonder deurklink, dan heb je een voorwerp dat je simpelweg als wand kunt gebruiken. Denk eens aan een glazen wand om een ruimte te scheiden maar toch die verbinding te houden. Maar je kunt ook gewoon een glazen wand tegen een bestaande muur plaatsen zodat je een mooi gecombineerd effect krijgt. Je ziet toch de muur maar door het glas krijg je een bijzonder effect; het wordt ineens strak en glad maar in de achtergrond zie je toch de structuur van je muur.
In feite hebben we het hier dus over glas als wandbekleding. En dan zijn er nog vele andere mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Denk eens aan dat mooie melkglas als achterwand voor je keuken. Een mooi glas, makkelijk schoon te maken, strak, weerkaatsend, kortom een verfraaiing van je keuken. Zo ook voor je badkamer. Zo kun je op een eenvoudige manier je badkamer en keuken een meer exclusieve uitstraling geven.

Glas als vloer

Als we nog een stap verder gaan, dan kun je ook denken aan glas in je vloer. Vaak gaat het dan niet om een volledige vloer maar slechts een bepaald oppervlak waar het ook echt meerwaarde heeft. Op deze manier kun je 2 verdiepingen met elkaar verbinden. Het is natuurlijk een beetje eng in het begin maar je went er wel aan. En als je de stap eenmaal hebt genomen, wil je uiteindelijk niet meer zonder. Denk maar eens even aan die prachtige glazen constructie die ze bijvoorbeeld bij de Grand Canyon in Amerika hebben; de Grand Canyon Skywalk. Een prachtige constructie die je de diepte van de canyon echt laat zien en voelen. Als die al die toeristen houdt, dan houdt jouw eigen glazen plaat het echt wel in jouw eigen huis.

En nog veel meer

De voorbeelden zijn slechts een greep uit wat mogelijk is. Je ziet ook steeds meer glazen trappen in huizen verschijnen en balustrades van trappen maar ook van balkons. Steeds weer opnieuw geeft het je huis een meer luxe aangezicht en zorgt het voor licht.
Wil je ook eens weten wat mogelijk is met glas in jouw huis? Ga dan eens naar je glasspecialist bij jou in de buurt. Die kan samen met jou je wensen inventariseren en met ideeën komen om ook jouw huis de voordelen van glas in je interieur te laten beleven.