Tranquil Dawn: De kleur van het jaar 2020

Elk jaar werken de kleurspecialisten van een van de vooraanstaande verfmerken samen met internationale designexperts en architecten en bespreken zij de trends die van invloed zijn op onze interieurs. Zij gaan samen aan de slag om één hoofdkleur voor het komende jaar te bepalen.

Het jaar 2020 is het begin van een nieuw decennium. Omdat onze wereld steeds hectischer en digitaler wordt hebben we steeds meer behoeft aan rust en bezinning. De kleurexperts hebben zich laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht. De nieuwe kleurtrend ligt in het midden tussen groen, blauw en grijs en van daaruit is de kleur Tranquil Dawn ontwikkeld. Deze kleur heeft een uitstraling van rust en helderheid en weerspiegelt de sfeer van 2020.

Veelzijdig

Tranquil Dawn is een veelzijdige kleur en lijkt te veranderen op basis van de tinten waar deze mee wordt gebruikt. Er zijn vier verschillende kleurenpaletten gecreëerd rondom deze kleur. Warm, neutraal, zacht of fel, bij elk kleurenpalet heeft het een heel ander effect. Omdat het met zoveel kleuren te combineren is, vind je altijd de perfecte look voor jouw huis.

Gecombineerd met zandtinten creëer je een ontspannen woonruimte.

 

De slaapkamer breng je met de kleur van het jaar terug naar een eenvoudige basis.

Gecombineerd met pure materialen zoals linnen en hout krijg je een kamer waar je echt tot rust kunt komen.

 

In deze warme ruimte worden de kleuren bladgroen en groenblauw gecombineerd

met Tranquil Dawn gebruikt als lichtere contrastkleur en dit brengt het geheel in balans.

 

In onze winkel kunnen we je nog veel meer voorbeelden geven hoe je de kleur van het jaar 2020 kunt combineren en je het verschil kunt maken voor jouw interieur.