Een vloerkleed voor elke lifestyle en woonomgeving

Een vloerkleed zorgt in de wintermaanden voor extra warmte en comfort. Het is fijner om met je voeten op een warm kleed te zitten dan op een kille vloer. Naast extra warmte geeft het sfeer aan je interieur. Vroeger werd een vloerkleed vaak aangeschaft uit gewoonte. Het was iets dat in je woonkamer hoorde en er werd niet veel aandacht aan besteed. Gelukkig is hier de laatste jaren verandering in gekomen. Een vloerkleed mag gezien worden en geeft de finishing touch aan je interieur.

Heerlijk comfortabel

En niet alleen in de woonkamer, ook in de slaap- of badkamer is een vloerkleed comfortabel. Voor de woonkamer of slaapkamer kun je kiezen voor een hoogpolig vloerkleed voor extra comfort. Een laagpolig kleed is strakker en moderner en is meer geschikt voor de hal, eetkamer of keuken. Bovendien zijn laagpolige kleden eenvoudiger schoon te maken. Kies je voor een vloerkleed met een patroon, dan is een laagpolig vloerkleed stijlvoller. Kinderen vinden het fijn om op een vloerkleed te spelen. Dit hoeft niet per se een druk speelkleed te zijn, ook in de kinderkamer staat een stijlvol kleed mooi.

Spelen met ruimte

Een vloerkleed is niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Het kan je woonkamer groter laten lijken. Een zithoek bestaat uit veel losse items, zoals een bank, fauteuils en een of meerdere salontafels. Als je een vloerkleed onder meerdere meubels legt, ontstaat er een geheel waardoor de ruimte groter lijkt. Met een kleiner kleed dat je voor de bank legt lijkt de ruimte juist weer intiemer. Ook de eethoek geef je een hele andere look met een vloerkleed.

Effen of design

Kies je een vloerkleed met print, of ga je voor een effen vloerkleed? Kijk goed wat het beste in de ruimte past en kijk daarbij ook naar de muren in die ruimte. Heb je één of meerdere muren met een dessin of hangt er een druk schilderij aan de muur? Kies dan altijd een effen vloerkleed. Bij rustige muren of een lichte ruimte kun je juist kiezen voor een vloerkleed met print als blikvanger.

Het kiezen van het juiste vloerkleed kan best lastig zijn. Er is een ruime keuze aan stijlen, kleuren en materialen. Voor het beste advies kom je naar onze winkel aan de Lindestraat in Reusel.