Hoe kies je de juiste verfkleur voor je interieur?

Tijdens de coronacrisis blijven we noodgedwongen vaker thuis. Juist in deze tijd kiezen veel mensen ervoor om aan de slag te gaan met hun interieur om het thuis nog fijner en gezelliger te maken. Kleur doet veel in je interieur. Al heb je nog zo’n mooie inrichting, als de kleuren niet goed op elkaar afgestemd zijn, dan komt het interieur niet tot zijn recht. Dat geldt ook als je de basis neutraal houdt. Eén of twee accentkleuren kunnen je interieur enorm opluisteren, mits deze kleuren goed gekozen en op de juiste manier toegepast worden. Kleur zorgt voor meer sfeer en maakt je interieur meer persoonlijk.

Bij het kiezen van een kleur moet je natuurlijk ook kijken welke kleur bij jou past. Waar een kleur bij de één favoriet is, kan een ander zich er helemaal niet in thuis voelen. Je persoonlijkheid speelt dan een belangrijke rol. En woon je met meerdere mensen in een huis, dan wil je een goede balans creëren zodat iedereen zich thuis voelt.

Effect van kleur

Een rustige basistint maak je levendiger met een kleuraccent. Dit mag best sprekend zijn, maar pas op dat het niet teveel wordt en de muren op je af gaan komen. Groen en blauw zijn rustige en kalmerende kleuren. Deze laten een ruimte groter lijken maar kunnen ook kil ogen. Rood laat een kamer warmer lijken en zorgt voor energie. Het is geschikt voor een ruimte waar weinige zonlicht is. Op een plek waar je graag tot rust komt is roze een geschikte kleur. Roze stimuleert de creativiteit en is daarom geschikt voor bijvoorbeeld de werkkamer. Deze kleur kun je goed combineren met zwart en grijs en dat maakt de inrichting dan meteen ook wat stoerder. Wil je meer licht, ruimte en energie? Kies van voor geel. Dit is goed te combineren met grijs, taupe en zwart.

Licht en verlichting zijn ook belangrijk bij de kleurkeuze. Als het licht vanuit het noorden de kamer binnenkomt, dan komt de kleur anders over dan bij een kamer op het zuiden. ’s Avonds bij lamplicht kan een kleur er heel anders uitzien dan overdag. Voor het kiezen van de juiste kleur kun je eerst een klein stukje van de muur verven om te bekijken hoe dat deze ’s ochtends en ’s avonds overkomt.

Kleuradvies

Vind je het lastig om de juiste kleur te kiezen voor jouw interieur? Vraag dan eens om een kleuradvies. De verfspecialist is expert op dit gebied en wij helpen jou bij je thuis om de juiste keuze te maken. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de coronamaatregelen. Het kan zomaar zijn dat we een of meerdere kleuren adviseren waar je zelf nooit aan zou denken. Dus laat je inspireren en ervaar wat dit voor jouw interieur kan doen.

Bel voor het maken van een afspraak: 0497 – 641336.