Extra warmte en comfort met vloerkleden

Wil je extra warmte en comfort in huis halen? Een vloerkleed is dan een goede aanschaf. Het is veel fijner om met je voeten op een wam kleed te zitten dan op een kille vloer. Naast extra warmte geeft het sfeer aan je interieur en zorgt het voor een betere akoestiek in je huis. Vroeger werd een vloerkleed vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Er werd dan ook niet veel aandacht aan besteed. Tegenwoordig mag een vloerkleed echt gezien worden en zorgt het voor een finishing touch van je interieur.

Heerlijk comfortabel
En niet alleen in de woonkamer, ook in de slaap- of badkamer is een vloerkleed comfortabel. Voor de woonkamer of slaapkamer kun je kiezen voor een hoogpolig vloerkleed voor extra comfort. Een laagpolig kleed is strakker en moderner en is meer geschikt voor de hal, eetkamer of keuken. Bovendien zijn laagpolige kleden eenvoudiger schoon te maken. Kies je voor een vloerkleed met een patroon, dan is een laagpolig vloerkleed stijlvoller. Kinderen vinden het fijn om op een vloerkleed te spelen. Dit hoeft niet per se een druk speelkleed te zijn, ook in de kinderkamer staat een stijlvol kleed mooi.

Spelen met ruimte
Een vloerkleed is niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Het kan je woonkamer groter laten lijken. Een zithoek bestaat uit veel losse items, zoals een bank, fauteuils en een of meerdere salontafels. Als je een vloerkleed onder meerdere meubels legt, ontstaat er een geheel waardoor de ruimte groter lijkt. Met een kleiner kleed dat je voor de bank legt lijkt de ruimte juist weer intiemer. Ook de eethoek geef je een hele andere look met een vloerkleed.

Effen of design
Kies je een vloerkleed met print, of ga je voor een effen vloerkleed? Kijk goed wat het beste in de ruimte past en kijk daarbij ook goed naar de muren. Heb je één of meerdere muren met een design of hangt er een druk schilderij aan de muur? Kies dan altijd een effen vloerkleed. Bij rustige muren of een lichte ruimte kun je juist kiezen voor een vloerkleed met print als blikvanger. Het kiezen van het juiste vloerkleed kan best lastig zijn. Er is een ruime keuze aan stijlen, kleuren en materialen. Wij kunnen bijna alle vloerkleden op maat maken. Voor het beste advies ben je bij ons aan het juiste adres!