Met een pvc-vloer kies je voor gebruiksgemak en kwaliteit

De sfeer in een ruimte wordt mede bepaald door de vloer. Ben je op zoek naar een sfeervolle vloer en kies je ook voor gebruiksgemak en kwaliteit, denk dan eens aan pvc. Een pvc-vloer heeft vele toepassingsmogelijkheden en is comfortabel, duurzaam en eenvoudig te reinigen. 

Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in hoge kwaliteit en in veel verschillende en verrassende designs. Deze  zijn niet te onderscheiden van natuurlijk materiaal. Houtstructuur wordt niet alleen nagebootst in beeld, maar ook in gevoel. Je voelt de nerven en noesten alsof ze echt zijn. Met een pvc-vloer komt de ruimte tot leven.

Vele toepassingsmogelijkheden

Een pvc-vloer is geschikt voor zowel particulier als projectmatig gebruik. Prijstechnisch is pvc interessanter dan natuurlijke materialen en bovendien is het een nog sterker en duurzamer materiaal. Het is slijtvast en goed bestand tegen vocht en water. Het is daarom ook goed te gebruiken in bijvoorbeeld de keuken, badkamer of toiletruimte. Pvc is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Dankzij de geringe dikte wordt alle warmte optimaal vrijgegeven en ontstaat een comfortabele warme vloer. Er is een ruime keuze in kleur en design, welke je ook nog eens goed met elkaar kunt combineren. Momenteel is een pvc-vloer in visgraatmotief heel populair.

Onderhoudsvriendelijk

Een pvc-vloer is eenvoudig in onderhoud. Losliggend vuil verwijder je met een stofzuiger of met een stofwisser. Het is belangrijk om een pvc-vloer droog schoon te maken. Bij nat reinigen, zoals dweilen, verandert losliggend vuil in vast vuil. Pvc heeft een bacteriostatische eigenschap, wat wil zeggen dat bacteriën zichzelf niet vermenigvuldigen op de vloer. Daarom is desinfectie van de vloer is verder niet nodig. De vloer kan gereinigd worden met een wisser met microvezel doeken. Gebruik een ph-neutraal reinigingsmiddel welke geen zeepfilmlaag achterlaat, of gebruik een middel speciaal voor pvc-vloeren. Voor het behoud van de vloer is het aan te raden om viltdoppen te plaatsen onder de poten van stoelen en ander meubilair.

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende designs? Breng een bezoek aan onze winkel en laat je inspireren en adviseren.