Passend tapijt voor jouw interieur

De herfst doet zijn intrede en de warmte van de lange hete zomer verdwijnt uit het huis. Tijd om het binnen knus, sfeervol en warm te maken. Tapijt en vloerkleden kunnen je helpen bij het creëren van comfort, maar dat niet alleen. Maak kennis met de vele voordelen van tapijt en vloerkleden in je woning!

Sfeer en comfort
Tapijt wordt vaak in de slaapkamer gelegd, want het voelt prettig aan de blote voeten en kinderen kunnen er heerlijk op spelen. Ook in andere woonruimtes geeft het een comfortabel en behaaglijk gevoel door de warme uitstraling. Tapijt heeft ook een geluiddempende functie. De alledaagse leef geluiden zoals stemmen, radio en televisie en het getik van hakken klinkt niet onaangenaam, wat in een kale ruimte wel het geval kan zijn.

Beter geïsoleerd en schonere lucht
Wil je besparen in je maandelijkse energiekosten? Tapijt en vloerkleden hebben ook een isolerende functie. In combinatie met ondertapijt zorgt het voor een besparing van gemiddeld vier tot vijf procent van het energiegebruik. In een strenge winter kan het zelfs een besparing opleveren van tien procent. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zorgt tapijt voor een schonere lucht dan een harde vloer. Fijne deeltjes uit de lucht worden door het tapijt vastgehouden en daardoor komen er minder fijne stofdeeltjes in de luchtwegen terecht dan in ruimtes met harde vloeren.

Weinig onderhoud
Twee keer per week stofzuigen is voldoende om je tapijt schoon te houden. Vlekken zijn vaak met water te verwijderen. Zorg er wel voor dat je er snel bij bent, zodat de vlek niet intrekt. Reinig tapijt niet met zeep houdende middelen. Deze veroorzaken verkleuringen en vaak verdwijnt de vlek hiermee maar kort. En als er kleverige zeepresten achterblijven trekken deze juist weer vuil aan. Je kunt het beste een vochtige handdoek op de vlek leggen en herhaal dit tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen en gebruik geen föhn. Voor hardnekkige vlekken zijn er diverse speciale producten verkrijgbaar.

Verschillende prijsklassen
Tapijt is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het materiaal. Er worden diverse synthetische garens gebruikt voor de productie van tapijt. De beste kwaliteit is polyamide. Het is sterk, lichtecht, elastisch, antistatisch en niet makkelijk brandbaar. Ook natuurlijke materialen worden vaak gebruikt. Tapijt van wol is erg gewild voor in de woonkamer. Wol heeft een herstellend vermogen en zuivert van zichzelf. Vlekken slijten er na verloop van tijd weer uit. Ben je op zoek naar tapijt van hoogwaardige kwaliteit? Breng een bezoek aan onze winkel voor advies!