Stijlvolle raamdecoratie die altijd past

Het is weer bijna voorjaar en het is heerlijk dat de zon weer meer gaat schijnen. Het is fijn als de zon door de ramen naar binnen valt maar toch wil je het zonlicht liever filteren en meer privacy hebben. Shutters of jaloezieën bieden hiervoor een mooie en stijlvolle oplossing. Door het maatwerk past het voor elk raam.

Shutters zijn een pronkstuk voor elk raam

Shutters bestaan uit één of meerdere panelen waarin lamellen bevestigd zijn. De lamellen kunnen op en neer bewegen, waardoor je de hoeveelheid lichtinval en privacy eenvoudig regelt. Modern, klassiek of minimalistisch: shutters passen bij iedere woonstijl. Ze blijken vaak dé oplossing voor ramen waar andere raamdecoratie niet mooi of mogelijk is. Schuine, ronde, dak-, draaikiep- of ‘gewoon’ rechte ramen? Shutters worden in alle vormen en maten gemaakt. Bovendien kunnen shutters ook dienen als afscheiding van twee ruimten of als (schuif)deur in een kastenwand. Van bad- tot slaapkamer, van keuken tot woonkamer, shutters passen altijd. 

Blinds geven elk interieur een warme sfeer

Met blinds (ofwel jaloezieën) haal je sfeer in huis. De prachtige, brede lamellen en het duurzame Paulownia hout met subtiele nerfstructuur geven de blinds een luxe uitstraling. Door de hoge mate van afwerking onderscheiden blinds zich van veel andere jaloezieën. De lamellen zijn bijvoorbeeld kwartiersgezaagd. Deze zaagwijze zorgt voor lange rechte lengtes en beperkt kromtrekken van het hout tot een minimum.

Combineer shutters met blinds

De lamellen van de blinds zijn verkrijgbaar in breedtemaat 50 mm en 63 mm. Deze matchen, net als de kleuren, perfect met de shutters. Daarom kun je ze goed combineren in hetzelfde huis. Vaak wordt voor de benedenverdieping gekozen voor shutters en voor de bovenverdieping voor blinds. Doordat bij blinds de koordjes aan de voor- en achterzijde van elke lamel lopen in plaats van gaatjes midden op de lamellen, zijn ze extra verduisterend en erg geschikt voor de slaapkamer. Het hout van de blinds is afgewerkt met een krasvaste, UV- en vochtbestendige meubellak en daarom kunnen ze zelfs op de badkamer gehangen worden.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of de collectie shutters en blinds bekijken? Loop dan eens binnen in onze winkel om verschillende voorbeelden en toepassingen te bekijken. Als je de afmetingen van je ramen meeneemt, kunnen we je ook een kostenindicatie geven. En besluit je over te gaan tot aanschaf, dan worden je ramen eerst thuis door ons opgemeten.