Tapijt

Tapijt past in ieder interieur

Tapijt isoleert warmte en zorgt voor extra comfort. Vaak wordt het in de slaapkamer gelegd, want het is fijn om er met blote voeten op te lopen en kinderen kunnen er lekker op spelen. Maar tapijt is niet alleen geschikt voor de slaapkamer. Het geeft elke woonruimte een comfortabel en behaaglijk gevoel. Het straalt warmte en sfeer uit en het absorbeert geluid. Het zorgt ervoor dat gewone leefgeluiden zoals praten, radio en televisie en het getik van hakken niet onaangenaam klinken, wat in kale ruimtes wel het geval is.

Daarnaast is er minder risico van uitglijden op een vloer met tapijt dan op een gladde vloer. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.  Omdat tapijt in vele kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar is, is het geschikt voor elk interieur.  Het is kamerbreed en wordt op maat gelegd. In combinatie met ondertapijt zorgt het voor een betere isolatie, waardoor je gemiddeld vier tot vijf procent energie bespaart. In een strenge winter kan het zelfs een besparing opleveren van tien procent. Als je gaat verhuizen dan is het eenvoudig over te leggen in je nieuwe woning. En wist je dat je van tapijt een vloerkleed op maat kan laten maken?

 

Schone lucht en weinig onderhoud

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zorgt tapijt voor een schonere lucht dan een harde vloer. Fijne deeltjes uit de lucht worden door het tapijt vastgehouden en daardoor komen er minder fijne stofdeeltjes in de luchtwegen terecht dan in ruimtes met harde vloeren. Daarnaast is tapijt eenvoudig in onderhoud. Twee maal per week stofzuigen is voldoende om je tapijt schoon te houden. Vlekken zijn vaak met schoon water te verwijderen. Zorg dat je er snel bij bent. Het is niet aan te raden om tapijt met zeephoudende middelen te reinigen. Deze veroorzaken verkleuringen en vaak verdwijnt de vlek hiermee maar kort. En als er kleverige zeepresten achterblijven trekken deze juist weer vuil aan. Je kunt het beste een vochtige handdoek op de vlek leggen en herhaal dit tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen en gebruik geen föhn. Voor hardnekkige vlekken zijn er diverse speciale producten verkrijgbaar.

 

Verschillende prijsklassen

Tapijt is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt wordt. Er worden diverse synthetische garens gebruikt voor de productie van tapijt. De beste kwaliteit is polyamide. Het is sterk, lichtecht, elastisch en antistatisch. Bovendien is het niet makkelijk brandbaar en dus veilig. Naast synthetische materialen worden er ook natuurlijke materialen gebruikt. Wollen tapijt is erg gewild voor in de woonkamer en geeft eveneens een warm en behaaglijk gevoel. Wol heeft een herstellend vermogen en zuivert van zichzelf. Vlekken slijten er na verloop van tijd weer uit.

Ben je op zoek naar tapijt van hoogwaardige kwaliteit? Kom langs in onze winkel en wij adviseren je graag!