Tijd om de binnenmuren op te frissen!

Het nieuwe jaar is aangebroken. Een perfect moment om het interieur op te frissen met nieuwe trendy kleuren. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van binnenmuurverf. Naast de talloze standaardkleuren kan een specifieke kleur vaak ook speciaal voor jou gemengd worden. Natuurlijk wil je ook graag weten welke verf je het beste kunt gebruiken. Hier vertellen we je graag meer over.

Duurzaam genieten
Om voor vele jaren te kunnen genieten van je geschilderde muren, moet de verf slijtvast zijn en tegen een stootje kunnen. Verder wil je dat de kleuren lang mooi blijven en dat de verf makkelijk afneembaar is. Kies voor een kwaliteitsverf met een goede reputatie. Het voordeel van een kwalitatieve muurverf is dat je deze gemakkelijk kunt aanbrengen. De verf heeft ook een betere hechting, kleurechtheid en is goed te reinigen.

Goede prijs- kwaliteitsverhouding
Voor kwaliteitsverf liggen de prijzen over het algemeen wat hoger, maar waarom? Verf bestaat uit een deel vaste stof en een deel vluchtige stof. De vaste stof is wat overblijft nadat de verf is opgedroogd. Goedkopere muurverf is samengesteld met goedkopere grondstoffen. De vulstoffen die daarbij gebruikt worden zijn onder andere krijt, gelatine en water. Muurverf met deze vulstoffen is niet of nauwelijks afwasbaar en verkleurd velen malen sneller. Kwaliteitsverf bevat meer bindmiddel en minder vulstoffen en heeft daardoor een hogere prijs. Het is doorgaans ook zo dat je van kwaliteitsverf minder nodig hebt omdat je het beter dekkend kan aanbrengen.

Laat je goed adviseren
Voor kwaliteitsverf ben je bij ons aan het goede adres! Bij Michiels voor Verf & Wonen krijg je het beste advies over de geschikte kleur en de passende verf voor jouw schilderklus. Voor het beste resultaat krijg je ook advies over het aanbrengen van de verf. Vind je het lastig om te kiezen uit de talloze kleuren? Bij ons vind je diverse kleurwanden met stalen die je thuis rustig kunt vergelijken. Wil je liever kleuradvies aan huis? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.